Familien C@mping på fransk visit

Camping La Pergola – Familien C@mping på fransk visit
Der er ikke noget bedre end den umiskendelige fornemmelse af forventningens glæde, der indfinder sig, når den tætpakkede stationcar ruller ud af indkørslen og årets sommerferie sydpå skydes i gang for alvor. I år gik turen til campingpladsen La Pergola i Østfrankrig som testfamilie for sjovforbørn.dk og EuroCamp.

Godt planlagt køretur
Med nu fire års erfaring i at holde bilferie i Sydeuropa er alle fem i familien også Karl-Emil på ni, Sigurd på seks og Ingeborg på fem særdeles rutinerede i den lange køretur. Pauserne blev holdt med tilpas mellemrum og de knap 1300 km. i bilen blev fordrevet med fællessang (årets favorit var klassikeren Puff den magiske drage), film på dvd’en (nye film fra bytteshoppen, hvor man får tre for en hund) og ikke mindst Ellen HIllingsøes dramatiske oplæsning af Ronja Røverdatter på lydbog. Det afkølede handskerum var fyldt godt op med koldt drikkevand, gulerodsstænger og udskåren frugt, som et fornuftigt alternativ og supplement til bolsjer og kiks.

La Pergola ligger cirka 150 km. syd for Dijon ved Lac de Chalain i den bjergrige Jura-provins og med lodder og trisser nåede vi i nattens mulm og mørke frem efter en del uoverensstemmelser med familiens nyerhvervede sjette medlem GPS’en. Når man begynder at omtale den som ”hun” er det et foruroligende tegn på, at den ikke udfylder sin rolle som elektronisk vejviser optimalt! EuroCamps personale havde heldigvis skrevet en besked til os på kontoret, så vi nemt kunne finde vores mobile home (som også var markeret med tændt lys), få pakket sengetøjet ud og komme til køjs.

Efter en god nats søvn og pandekager på restauranten til morgenmad, hilste vi på vores skotske guide Oli. Han var meget imødekommende, hjælpsom og ikke mindst god til at fornemme, hvor stort eller lille et behov, vi havde for hans hjælp. Så stor ros til EuroCamp på den konto.

En familieplads
La Pergola er en stor plads, men stemningen er alligevel rolig og afslappet, fordi publikum langt overvejende er familier som os uden det helt store behov for disco eller karaoke. Vi nød til gengæld legepladsen meget, og vores mellemste Sigurd så hver dag meget frem til aftenens børnedans og det obligatoriske knus fra pladsens maskot, en oversize mariehøne (vi voksne sendte hver aften en medfølende tanke til den af guiderne, der havde ”vundet” æren af at skulle tilbringe et par timer i et polyesterkostume i 28 graders varme).

Vi tilbragte rigtig mange timer i poolområdet, som er helt i top, når man har tre vandhunde under ti med. Det er skønt og rummeligt med god plads til både vandlege og forsigtig babysvømning. Ideen med et par hoppeborge på området gav også et ideelt råderum til, at de voksne kan slappe af i solen og genvinde kræfterne, mens børnene brugte endnu mere af deres tilsyneladende uudtømmelige energiressource. Vi kunne dog godt have ønsket os omklædningsfaciliteter og ikke mindst ordentlige toiletter med mulighed for at vaske sine hænder inden man atter lader sig plumpe i vandet. Vand er der selvfølgelig også i rigelige mængder i Lac de Chalain, som også er skøn til både badning, kajakroning og roligt fiskeri fra de små både.

På udflugt i nærområdet
Selvom vi kun havde en lille uge til rådighed, tog vi også en udflugtsdag i provinsen. Det bjergrige landskab, vinmarkerne og de karakteristiske grå stenhuse er, ja bjergtagende og umiskendeligt fransk. Vi var en tur i Arbois for at besøge det lokale vinmuseum, som desværre, på bedste fransk manér, havde valgt at holde lukkedag tirsdag i stedet for mandag, som oplyst i turistbrochuren. Vi tog videre til Lons-le-Saunier og gjorde stop undervejs ved nogle af de underjordiske grotter (Moidons Caves), som området har flere af.

I Lons-le-Saunier besøgte vi det nyligt åbnede La Maison de la Vache qui rit (Den Leende Kos Hus smøreosten, I ved), som helt sikkert kan blive et supergodt udflugtssted og oplevelseshus, når de er kommet børnesygdommene til livs (aktiviteterne var ikke oversat, selvom børnene var målgruppen).

To dage efter ankomsten havde vi arrangeret en genforening med nogle venner fra Danmark til stor glæde for børn og voksne. Søskende bliver sjovt nok langt mere udholdelige, når der er fælles venner at lege med, så drenge og piger (seks i alt) og vi fire voksne havde en fantastisk ferie sammen.

Vi har lovet hinanden at næste år SKAL vi have to uger sammen. Og hvem ved om det bliver på La Pergola eller en af EuroCamps andre pladser? Vi kan i hvert fald kun tilslutte os de fire stjerner, pladsen får på hjemmesiden, og videregiver hermed vores bedste anbefaling.

God tur til næste sommer!

Sanne Späth & co.
Testfamilie for Sjovforbørn.dk
16. august 2009

Fransk feriefrokost på La Pergola

Snorkling i Lac De Chalain

Børnedisco med en koncentreret Sigurd i midten

Karl-Emil og Sigurd – Et par rigtige vandhunde

Sigurd, Ingeborg og Thomas

En strategisk godt placeret hoppeborg ved poolen

Imponerende fransk natur ved Moidon Caves


Udgivet

i

af

Tags: