Lalandia i Billund – En vinder på mange punkter!

Lalandia i Billund – En vinder på mange punkter!
Lalandia ligger da i Rødby? Ja der ligger Lalandia også. Men nu ligger der også et Lalandia lige i Jyllands smørhul klods op af Legoland og med kort afstand til en masse sjove ting. Billund er nu ikke bare kendt for Lego, Legoland og lufthavnen, men også for at have et kæmpe feriecenter.

Det er faktisk 20 år siden, at Lalandia i Rødby skød op, så der ligger mange års erfaring bag tilblivelsen af Lalandia i Billund. Det er tydeligt. Faktisk hitter stedet på de fleste punkter.

Indkvartering
Vi tog en tur til Lalandia et par dage i oktober ikke i højsæsonen. Vi boede i et 6 personers hus et stykke fra feriecentrets hovedbygning. 3 værelser, badeværelse med spa og en stor stue-køkken-spisestue. Superfint hus med god indretning og alt hvad der skulle være. Selv køkkenet var bedre udstyret end vi normalt er vant til.

Der er også både mindre og større huse. F.eks. er der Classic 4 indrettet til 4 personer med 2 soveværelser, og Nordic Plus og Classic Plus8, der begge er indrettet til 8 personer.

Husene ligger spredt ud over et område, der også tæller diverse legepladser og stisystemer. De fleste huse ligger et godt stykke fra hovedbygningen. Vi boede nok ca. midt i området, og det tog ca. 15 minutter at komme til hovedbygningen, der så også af pudsige grunde vender ud mod Legoland og altså væk fra husene. De sidste 5 minutter går næsten med bare at gå rundt om bygningen!

Der er dog et lille sjovt tog, der kører i pendulfart frem og tilbage fra centeret og til husene.

Men når det er sagt, så er husene hyggelige og praktisk indrettet. Indtjekning foregår fuldstændig gelinde ved at man modtager en kode og kører direkte mod huset uden at skulle stå i kø ved en skranke sammen med alle de andre.

Aktiviteter
Vi kan roligt sige, at vi aldrig har set noget lignende, da vi træder ind i Lalandias hovedbygning. Der er lige blevet skruet op for middelhavsstemningen med et meget kreativt loft, der giver den virkning, at man tror man er udenfor og ja, ved middelhavet. Flot !! men lidt for mørkt i løbet af dagen. Der kunne man godt skrue lidt op for lyset.

I centerbygningen finder man et hav af aktivitetsmuligheder.

Ligesom i Rødby kan man også her inde et indendørs legeland Monky Tonky Land, hvortil der er fri adgang, når man gæster feriecentret. Masser af klatremuligheder og meget andet. Helt sikkert et hit hos børnene.

Har man penge med, kan man her i centret også bowle, spille minigolf eller hoppe i sjove trampoliner. Alt sammen under samme tag, hvilket giver en rigtig god virkning. Her kan man være sammen, selvom alle i familien ikke lige har lyst til det samme.

Der er også et lille amfiteater, hvor der er forestillinger, børnediskotek og andre arrangementer.

Aquadome
Den vigtigste aktivitet er Lalandia Aquadome et 10.000 m2 stort badeland inspireret af østen og med et udbud af bassiner og rutsjebaner, så alle i familien kan være med.

Især de mange rutsjebaner er et hit. Vores yngste er 4 år, og det nærmeste vi normalt kommer rutsjebaner til små børn er 2 meter med en hældning der stort set ikke kan mærkes, men i dette badeland er der også kræset for de helt små. Super godt gået.

Er man modig, så er det et must at prøve Tornadoen, den store rutsjebane, der er den første af sin slags i Europa og foregår i 2- eller 4-personers gummibåde. Efter en rolig start hvirvles bådene ind i tornadoens centrup, hvor der med høj fart kures op og ned af siderne. Puha. Men der er også flere rutsjebaner til de halvmodige, så kast jer bare ud i det.

En anden rigtig fin detalje er det indendørs/udendørs spabassing. Kæmpe bassin, der starter indenfor, og hvor man så kan svømme ud og nyde solen udenfor. Om sommeren kan man jo så passende slikke lidt sol, inden turen igen går indenfor.

Uden tvivl det bedste badeland, vi har besøgt !! Godt gået !! Og så lige en kæmpe ros til livredderne, som var både opmærksomme og hjælpsomme.

….og så kommer vi til spisestederne
Der er flere forskellige spisesteder i Lalandia, men det var vores opfattelse, at der var skruet alt for langt op for priserne. Vi spiste på Il Bambino, som er en italiensk buffetrestaurant, hvor der skulle være fokus på børnefamiliernes behov. Vi sad ganske fint ved et bord under himlen (den skønne blå, der også var der, da det blev mørkt udenfor), men der sad vi en halv time, før vi fik drikkevarer, og det var på et tidspunkt, hvor der slet ikke var travlt endnu. Og oplevelsen blev som sådan ikke bedre. Maden var der ikke noget i vejen med. Godt stort udbud. Det var bestemt ikke svært at finde noget spændende, heller ikke for børnene.

Men alle børn over 3 år skulle betale kr. 99,- for buffeten. Min yngste spiste 5 agurker og et stykke pizza og de store ikke meget mere, så det var meget i overkanten. For voksne var prisen kr. 179,-/person.

Det var ikke mit indtryk, at man kunne finde det billigere i de øvrige restauranter, med mindre man kunne nøjes med en grillbar.

Så vores anbefaling er at lave mad selv. Feriehusene er super udstyret og meget hyggelige, så der er alle muligheder for at få en hyggelig aften.

Hvad kan man se i nærheden?
Lalandia Billund ligger virkelig godt for mange udflugter. Start med en tur i skønne Legoland. Der er både til 1 og 2 dage, og det er faktisk muligt at spise frokosten i feriehuset, hvis man vil spare pengene til grillen i Legoland. Der er også kun en kort køretur til Givskud Zoo.

Hvad synes vi så?
Børnene syntes det var helt i top!! Og vi voksne var enige et langt stykke hen af vejen. Lalandia har formået at lave et virkelig godt feriecenter med et badeland i topklasse. Man bor i kvalitetshuse, og der er masser at give sig til. Hvis maden og prisen på samme også lige kommer med, så er vi 100% på.


Udgivet

i

af

Tags: